צ׳יקונג https://chikung.co.il/ Thu, 29 Feb 2024 04:55:40 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://chikung.co.il/wp-content/uploads/2023/06/cropped-logo-1-32x32.png צ׳יקונג https://chikung.co.il/ 32 32 על הקשר בין תרגול צ'י קונג לפנדנקרייז בבית הספר צ'י קונג פו https://chikung.co.il/%d7%a2%d7%9c-%d7%94%d7%a7%d7%a9%d7%a8-%d7%91%d7%99%d7%9f-%d7%aa%d7%a8%d7%92%d7%95%d7%9c-%d7%a6%d7%99-%d7%a7%d7%95%d7%a0%d7%92-%d7%9c%d7%a4%d7%a0%d7%93%d7%a0%d7%a7%d7%a8%d7%99%d7%99%d7%96-%d7%91/ Sat, 24 Jun 2023 12:51:55 +0000 https://chikung.co.il/?p=245 צ'י קונג ופלדנקרייז, שתי אמנויות תנועה, אשר מטרתן המרכזית הינה שיפור בריאותו של המתרגל. הנה כמה נקודות משותפות, לפחות לאופן שבו אני למדתי פלדנקרייז ולאופן בו אני מלמד צ'י קונג : חקירה של הגוף, של הגבולות שלו ושל הנטייה הטבעית שלו לזוז. נטייה זו משתנה באופן יום יומי ובהתאם גם הכיוונים שאליהם רוצה הגוף לפנות.אנו […]

הפוסט על הקשר בין תרגול צ'י קונג לפנדנקרייז בבית הספר צ'י קונג פו הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>
צ'י קונג ופלדנקרייז, שתי אמנויות תנועה, אשר מטרתן המרכזית הינה שיפור בריאותו של המתרגל.

הנה כמה נקודות משותפות, לפחות לאופן שבו אני למדתי פלדנקרייז ולאופן בו אני מלמד צ'י קונג : חקירה של הגוף, של הגבולות שלו ושל הנטייה הטבעית שלו לזוז.

נטייה זו משתנה באופן יום יומי ובהתאם גם הכיוונים שאליהם רוצה הגוף לפנות.
אנו מחפשים להזיז את גופנו ברמת גמישות וחופש גבוהה, כזו העוזרת לנו לנוע בתנועה חלקה וזורמת.

עבודה המנסה לאתגר את מערכת העצבים, את השרירים, הרקמות, המפרקים, עצמות וחיבורי השלד (הגידים והרצועות).

הסתכלות על התרגול כעבודה תנועתית של ילד החוקר תנועה כאילו הייתה פארק שעשועים, משופע באפשרויות. תוך שימוש בסקרנות ילדותית שלעיתים חסרה לנו להעמקת התרגול.

מתוך אותה סקרנות אנו שואלים את עצמנו שאלות בנוגע לאופן בו גופנו פועל. בעזרת תנועות עדינות ורכות אנו גם עשויים לקבל תשובות נהדרות. שאלות כמו, האם יש אפשרות להרפות עוד בתנועתנו, או האם קיימת דרך טובה יותר להשלים תנועה, יוכלו לעזור לנו להתקדם בתהליך הלמידה.

התנועה היא עצמאית. כבר בשלב מאוד מוקדם של התרגול לומד התלמיד לקחת אחריות לתנועה שלו. מתוך תבונה והדרכה הוא מצליח לבדוק את גבולות התנועה האישית שלו. חיקוי עיוור של תנועת המדריך תוכל במקרים קיצוניים אף להזיק לו. בכל יום גבולות התנועה שלנו משתנים. הקשבה לגוף, נכון לרגע הנוכחי מהווה מפתח לתרגול בריא, נעים ויעיל.

המאמץ הפיזי הינו קטן כמה שיותר. תנועה ללא מאמץ, ללא מתח בשרירים שיכולים להיות בהרפיה. על פי עיקרון המאמץ המזערי אנו חוסכים אנרגיה ומשפרים את היכולות התנועתיות.

למידה של הגוף על ידי שימוש בתשומת לב פנימית אל תחושות בגוף. מודעות לתנועה ולאיברי הגוף. שימת לב לפרטים הקטנים: עצמות הגוף, השרירים הקטנים ביותר ואף לחלקי הגוף הפנימיים. כך אנו גם לומדים לשלוח הרפיה או את אנרגיית החיים (צ'י) לכל אזור שנבחר.

בזמן תרגול אנו מבצעים לצד עבודה חיצונית המתבטאת בתנועה גם בעבודה פנימית, למשל הרפיה, שמחה, הנאה, חופש וסקרנות לגילויים, נוכחות, נשימה, העצמת השלווה… (לא בטוח שכל אלו קיימים גם בפלדנקרייז, אבל ללא ספק קיימת גם עבודה פנימית לצד חיצונית).

למידה של תנועות פשוטות ויעילות, תוך פיתול של עמוד השידרה, עם דגש על תנועה המגיעה מן האגן. תנועה זו מורידה לחץ משרירי הגב ויכולה לעזור גם להפחית כאבים בצוואר ובכתפיים.

דגש קיים גם על המנוחה שלאחר תרגול. המנוחה שלאחר תרגול סידרת צ'י קונג או לאחר מספר תנועות בפלדנקרייז מהווה חלק פעיל וחשוב מהעבודה. זמן מצוין להיכנס פנימה, להנות מהשקט, מהרפיה . מעין שער כניסה לנוכחות צלולה.

כל אלו הינן נקודות השקה לאופן בו למדתי פלדנקרייז ולאופן בו אני מלמד צ'י קונג.

השונה בין צ'י קונג לפנדנקרייז:

בצ'י קונג רב התרגול מתבצע בעמידה ולפעמים גם בישיבה או עמידות שש מגוונות. תרגול פלדנקרייז בדרך כלל מתבצע על מזרונים בתנועות של שכיבה וישיבה. זו אולי אחת הסיבות ליתרון המשמעותי של פלדנקרייז בתרגול לבני הגיל השלישי או לאלו המתקשים בעמידה לאורך זמן.
צ'י קונג ופלדנקרייז היננן שתי שפות תנועה בריאותיות. שתיהן מתאפיינות בשאיפה לתנועה הרמונית וזורמת. אם זאת אני מוצא את הצ'י קונג כאומנות תנועה לשם התנועה מעבר לפן הבריאותי. מעיין ריקוד, הכולל חזרה של תנועות פתיחה וסגירה. באופן בו אני מלמד צ'י קונג, אני מלמד תנועה לצד עבודה על תנועה בריאותית.
בצ'י קונג ישנו דגש על עבודה עם אנרגיית החיים (הצ'י), על פי עקרונות הרפואה הסינית. דגש על שאיפה ונשיפה המותאמות לתנועה. בפלדנקרייז ישנו דגש על נשימה טבעית נוחה ונעימה.
בצ'י קונג ישנו דגש על העבודה הפנימית. הצ'י קונג הוא מדיטציה בתנועה. באופן בו למדתי פלדנקרייז לא הרגשתי את הקשר הישיר בין התרגול למדיטציה. אם זאת, בהחלט מתקיימת עבודה פנימית כזו המבקשת מהמתרגל לשים לב למשל כיצד תנועת הברך תשפיע על תנועת הגב…
הצ'י קונג מקורו בסין, בטקסים שמאניים. מזה כארבעת אלפי שנים מתפתחת תנועה בריאותית זו על ידי רופאים, אלכימאים, אנשי תנועה, פילוסופים…. הפלדנקרייז התפתח משנות הארבעים של המאה הקודמת על ידי משה פלדנקרייז בישראל.
משה פלדנקרייז שהיה ג'ודוקא בכיר הביא את יכולתיו הגופניות מתוך נסיונו באמנות הלחימה, לצד כישוריו כפיזקאי ומהנס בכדי ליצור תנועה בריאותית ושיקומית. הצ'י קונג מהווה את הבסיס לכל אמנויות הלחימה הסיניות ולכן גם כבסיס לאמנויות לחימה מהעולם כולו (כמו הקראטה), שהתבססו על הקונג פו הלחימתי.
שתי אמנויות תנועה אלו הן בהחלט מופלאות, מהנות ובריאות, הן מקדמות שלווה ורוגע ומאפשרות איזון פנימי וחיצוני.

הפוסט על הקשר בין תרגול צ'י קונג לפנדנקרייז בבית הספר צ'י קונג פו הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>
תרגילי נוכחות והעצמה ליום יום https://chikung.co.il/%d7%aa%d7%a8%d7%92%d7%99%d7%9c%d7%99-%d7%a0%d7%95%d7%9b%d7%97%d7%95%d7%aa-%d7%95%d7%94%d7%a2%d7%a6%d7%9e%d7%94-%d7%9c%d7%99%d7%95%d7%9d-%d7%99%d7%95%d7%9d/ Sat, 24 Jun 2023 12:51:23 +0000 https://chikung.co.il/?p=246 בפרק זה אני סורק תרגולים שמטרתם לחזק את האושר בחיינו, את המודעות והיכולת להגשים את עצמנו. את רב התרגילים מומלץ לתרגל במהלך של שבוע לפחות, בכדי לפתח מיומנות ושליטה בטכניקה. כדאי להתייעץ איתי, או עם תלמידים אחרים, בכדי להגיע לתוצאות רצויות.מה יוצא אני מרוצה: מה שקורה, זה בסדר. כמו ילד שמגישים לו שקית הפתעות. מה שיצא […]

הפוסט תרגילי נוכחות והעצמה ליום יום הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>
בפרק זה אני סורק תרגולים שמטרתם לחזק את האושר בחיינו, את המודעות והיכולת להגשים את עצמנו. את רב התרגילים מומלץ לתרגל במהלך של שבוע לפחות, בכדי לפתח מיומנות ושליטה בטכניקה. כדאי להתייעץ איתי, או עם תלמידים אחרים, בכדי להגיע לתוצאות רצויות.
מה יוצא אני מרוצה: מה שקורה, זה בסדר. כמו ילד שמגישים לו שקית הפתעות. מה שיצא הוא יהיה מרוצה. כך אנו מתרגלים את המתנות הטובות, המעצבנות, המאכזבות שהחיים מעניקים לנו. עבודה חזקה ומאתגרת על קבלה של המציאות באשר היא.

תרגיל הרשימות: תרגיל הכנה לתרגילי התמסרות. כל יום בשעה קבועה אנו כותבים שלל משימות שאנו נשמח לקיים. בסוף היום, או גם לאורכו, אנו מסמנים את המשימות שביצענו. אלו שלא ביצענו, עוברות בקלילות ליום הבא.

התמסרות לעשייה: תרגיל מדהים שמטרתו ליצור שקט בעשייה שלי. הרבה פעמים אנו מנסים לבצע כמה פעולות ביחד. כך אנחנו מנסים להספיק כמה שיותר, אבל בסופו של דבר אנחנו מבזבזים אנרגיה ופועלים ביעלות נמוכה מזו האפשרית לנו. למשל אדם שמדבר עם אדם אחר ותוך כדי, גם בודק כל הזמן את הפלאפון שלו וחושב על משימות שהוא צריך לעשות… כשאנו מתמסרים אנחנו פשוט עושים פעולה אחת בכיף ונותנים לה את מיטב תשומת הלב שלנו. ישנן פעולות פשוטות, יוצאות מן הכלל, שבהן אפשר לשלב שתי פעולות. למשל: נהיגה+ מוזיקה (אבל בלי לבדוק סמסים בפלאפון), או קיפול כביסה+ טלויזיה.
ישנה גם גירסה מתקדמת יותר של תרגול התמסרות, ובו כשעולה מחשבה גדולה שתופסת תשומת לב רבה, אני רושם אותה ומניח לה. כשאסיים את הפעולה שאליה אני מתמסר כרגע, אתפנה לתת למחשבה את תשומת הלב הראויה ואתעסק רק בה.

אני רוצה להיות כאן: תרגיל השלמה לתרגיל הקודם (מבוסס על מערכון מרחוב סומסום, לינק בלחיצה על הכותרת). בתרגיל זה אנו מתנסים בחיזוק הרגשת הנינוחות של הימצאות במקום בו אני כרגע נמצא. למשל, אם אני החלטתי לקנות תרופה. עשיתי זאת מבחירה, כי אני צריך אותה. אני מגיע לבית המרקחת ורואה תור של חצי שעה. יש לי שתי אפשרויות. 1. ללכת למקום אחר, או לקנות בזמן אחר. 2. להישאר. אם החלטתי להישאר, אז אני אתרגל הישארות נינוחה. לא להיות בתחושה שאני כבר רק רוצה שהתור הזה יגמר (להיות שם: כלומר, במקום, בזמן ואף בהרגשה אחרת). אם החלטתי לחכות, אז אני פשוט מתרגל התמסרות נינוחה למקום שבו אני נמצא. זה תרגול נהדר לכניסה לפקק, מעורבות בתאונה, הימצאות בבית חולים, עשיית מטלות שאין לי כח אליהן ועוד ועוד.

למצוא את המשמעות מאחורי הפעולות שלי: זהו תרגיל השלמה לתרגול הקודם. מאחורי כל פעולה שלי עומדת משמעות. גם מאחורי הפעולות הפחות נעימות. למשל, המשמעות מאחורי שטיפת הכלים, תיהיה בית יותר מסודר שמביא לשקט בראש, בן או בת זוג יותר מרוצים, תחושה נעימה…כשאני עושה משהו שלא בא לי לעשות, אני אנסה להעלות למודעות את המשמעות ואז אתרגל את אני רוצה להיות כאן (התרגול הקודם).

הכל בחירה שלי: לפעמים אנחנו מרגישים שדברים "נפלו עלינו". במצבים כאלו אני מנסה להיזכר איפה הבחירה שלי פה ואיך אני מחזיר לעצמי את הכח ואת האחריות למקום שבו אני נמצא. מאחורי כל פעולותי ומאורעות חיי עומדות הבחירות שלי. אלו היו הבחירות הקיימות הטובות ביותר עבורי, באותו רגע נתון. למשל, אמנם לא בחרתי להיוולד בישראל, אבל בהחלט בחרתי לגור פה, על אף הקשיים שאולי הבחירה הזו מציבה בפני. מאחורי כל בחירה יש רווח והפסד. אם אני הולך לחוג קונג פו, אני " מפסיד" זמן מנוחה, קריאה, מפגש עם חברים…אבל בסופו של דבר כל פעולה שלי קשורה בבחירות קודמות שלי. נסו לבדוק אם אתם שבויים בהלכי מחשבה בסגנון: לקחו לי, שתו לי, אין מה לעשות, ככה זה, למה זה קורה דווקא לי…
ותרגלו יותר הלכי מחשבה כמו: אני יכול ויודע, זה תלוי בי, אני מסוגל. לסובב את העולם, במקום שהוא יסובב אותי.

שאיפה להצטיינות: למילה הצטיינות יש כמה פירושים. 1. ההתעלות בהישגי תוך השגת תוצאות מדהימות 2. מצוינות כחלק מתהליך. מי שיפעל מתוך גישת מצוינות הוא זה שפועל בדרך ומתקן את טעויותיו עד שמגיע להישגים משמעותיים.3.להתייחס למצוינות כציון של הצלחות קטנות במהלך היום. חיזוקים חיוביים לעצמנו, כלומר אני מציין לטובה את העשיות שלי, הלמידות ואף הכשלונות, את המאמץ ואת ההתקדמויות שלי. בתרגול זה אנו יכולים לעבוד עם שלושת הרבדים של חתירה להצטיינות. את הכשלונות שלי אני מציין לטובה כמשוב לבאות. איך בפעם הבאה אפעל שונה.

עבודה עם הנאה: תרגול מקסים שבו אני מתנסה בלהנות מהעשיות שלי, מה שיכול לשדרג כל עשייה לחגיגה.

ערכים חשובים בחיי: הנה כמה דוגמאות לערכים: כסף, אהבה, חופש,הרמוניה גופנית, רוגע, נינוחות, בריאות… אפשר לנסות לדרג את הערכים וסדר חשיבותם ולבדוק מאחורי הפעולות שלי ביום יום, איך אני משרת אותם. אם למשל מצאתי שהערך הכי חשוב בשבילי הוא בריאות ואני כל היום עובד בעבודה לחוצה, אוכל לא טוב,ישן גרוע בגלל המתח ולא עושה פעילות ספורטיבית כי אין לי זמן, אז כנראה כדאי לעשות שינוי. ניתן לומר שאדם שמודע לערכים שחשובים לו ודואג לשרת אותם, יגביר משמעותית את תחושת האושר וההגשמה שלו.

עבודה עם הלך רוח: הנה דוגמאות להלכי רוח, סטייט אוף מיינד, או מצב תודעתי: אוהב,אהוב, עוצמתי, ממוקד, רגוע, קשוב, מכיל ומקבל, נינוח, אסרטיבי, ממוקד מטרה, עם ביטחון עצמי, סקרן, החלטי, רגוע בריא… ישנן טכניקות שונות להיכנס להלכי רוח. כניסה שכזו יכולה להעצים כל סיטוציה, כך שתיהיה יעילה ביותר עבורי. למשל להיכנס להלך רוח קשוב, מכיל ורגוע לפני סיטואציה של שיחה עם חבר שנעלב ממני וכועס עלי. אחת האפשרויות להיכנס להלכי רוח, היא לדמיין סיטואציה בעבר שבה הייתי שרוי באותו הלך רוח רצוי בעוצמה מירבית. למשל להיכנס לזיכרון של סיטואציה בה הייתי ממש מאושר ואוהב. לנסות לראות את המראות ואולי הצבעים…,לשמוע קולות, להרגיש מה שהרגשתי ואף להעצים את התחושה בתוכי כרגע. כדאי לדעת שהמידע שנקלט במח בעזרת החושים, בין אם בזיכרון, בדימיון או במציאות, אינו עושה הבדלה בינהם. זהו מידע שמשתמש באותם מעגלים עצביים. שימוש בזיכרון ובדימיון נכנס ומשתלב עם המציאות ללא קושי.

לבחור איכות יומית ולעבוד איתה: להכניס אותה ליום שלי. למשל: היום לא אהיה שיפוטי, היום אעבוד על קלילות בעשייה שלי, או בתקשורת עם אנשים, היום אנסה לעשות טוב לאחרים, או לעצמי, אקדיש שעתיים לתרגול עצמי ואשתפר ביכולת ספציפית, אשים לב לאוכל שאני מכניס לגוף….

משימה יומית: כל יום עושה משהו לזמן של חמש דקות לפחות. יכולות להיות גם משימות כאלו שאני עושה רק מספר מסוים של ימים בשבוע. כדאי שיהיה זמן ויום קבועים. לקריאה נוספת ומעמיקה לחצו כאן.

להיות נוכח: הכוונה בתרגול של נוכחות היא במובן של לחוות את החוויה במלואה. להביא את כל תשומת הלב לעשייה ולפעולות שאני עושה. תוך תשומת לב נוספת לגוף, לנשימה, למחשבות. אפשר לתרגל נוכחות באכילה, נסיעה, במקלחת, בהתבוננות בטבע, בשיחה אם אדם, בתנועה.. גם כמה רגעים בודדים של תרגול זה, הם כמה רגעים של עוצמה, הנאה וריכוז ברמות הגבוהות ביותר. ניתן לומר שהתרגילים והטניקות הקודמות מהוות הכנה לתרגול מאתגר זה.

הפוסט תרגילי נוכחות והעצמה ליום יום הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>
תרגיל קונג פו לעבודה פנימית וחיצונית https://chikung.co.il/%d7%aa%d7%a8%d7%92%d7%99%d7%9c-%d7%a7%d7%95%d7%a0%d7%92-%d7%a4%d7%95-%d7%9c%d7%a2%d7%91%d7%95%d7%93%d7%94-%d7%a4%d7%a0%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%aa-%d7%95%d7%97%d7%99%d7%a6%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%aa/ Sat, 24 Jun 2023 12:50:52 +0000 https://chikung.co.il/?p=244 שיעור קונג פו, אתמול בערב 1.3.10 אנחנו מסתכלים על השיעורים בקורס כמערכת שלמה בה אנו עובדים על עצמנו. מנסים לשפר, לשכלל ולקדם את המערכת המשוכללת שאקרא לה כרגע אני. אני, או עצמי, אותו אורגניזם חשוב כל כך שאני רוצה את הטוב ביותר בשבילו. בתקופה האחרונה אנו עובדים עם מילים ומשפטים. נותנים להם להעצים אותנו. מבחינה […]

הפוסט תרגיל קונג פו לעבודה פנימית וחיצונית הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>
שיעור קונג פו, אתמול בערב 1.3.10

אנחנו מסתכלים על השיעורים בקורס כמערכת שלמה בה אנו עובדים על עצמנו. מנסים לשפר, לשכלל ולקדם את המערכת המשוכללת שאקרא לה כרגע אני.

אני, או עצמי, אותו אורגניזם חשוב כל כך שאני רוצה את הטוב ביותר בשבילו.

בתקופה האחרונה אנו עובדים עם מילים ומשפטים. נותנים להם להעצים אותנו. מבחינה פנימית אנו עובדים עם התודעה, הנפש, ההוויה שלנו, מחשבות רגשות..

מבחינה חיצונית אנו עובדים עם הגוף הפיזי ועם יכולות התנועה שלנו במרחב. כך חילקנו את הלמידה בקורס ללמידה פנימית וחיצונית. בקורס הנלמד במסגרת לימודי הקונג פו והצ'י קונג אנו עובדים עם המישור השלם המשלב בין בעבודות הפנימיות והחיצוניות.

בתרגיל ניסינו לשלב בין העוצמה של מילים. חיפשנו על ידי שיתופים, מילים שמייצגות תחומים נלמדים בקורס ונוגעים לעבודה פנימית וחיצונית. ראינו שישנן מילים שהמשמעות של עבודה איתן מבחינה פנימית וחיצונית, תהיה לפעמים מחוברת ולפעמים כלל לא. תלוי גם בזווית ההתבוננות.

למשל המילה גמישות: גמישות חיצונית, כזו הנוגעת לאותה גמישות גופנית, מתבטאת בין השאר בכיווץ ובהארכה של השרירים, חיזוקם והרפייתם.

בגמישות פנימית אנו עובדים בקורס בין השאר על היכולת לשנות מצב תודעתי בקלילות. לעבור מתרגיל מדיטציה כמו התבוננות בכאב לחיבור אל הקרקע, ללא כל קושי. לבצע משימה, להפסיק אותה בכדי לבצע משימה שונה לגמרי ואז לחזור אלייה מאותו מקום בו הפסקנו מבלי לאבד את הריכוז.

עבדנו עם מילים שונות, תוך כדי הליכה, כשכל מי שרצה שיתף בקול. העבודה הייתה לנסות להרגיש ולעבוד עם המילה, חיצונית ופנימית מתוך מה שלמדנו בקורס.

הנה כמה מילים שעבדנו איתן:

עוצמה – גמישות – שקט – כח – הרפיה – הקשבה – בריאות – זרימה – קלילות – קשיחות – אקטיביות – למידה – אומץ – נחישות – שלווה – רכות – מהירות – עדינות – נוכחות -רגישות – מודעות – דיוק – קבלה – פשטות – שימוש בנשימה.

הפוסט תרגיל קונג פו לעבודה פנימית וחיצונית הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>
צ'י קונג עם לב פתוח – הסבר העקרונות https://chikung.co.il/%d7%a6%d7%99-%d7%a7%d7%95%d7%a0%d7%92-%d7%a2%d7%9d-%d7%9c%d7%91-%d7%a4%d7%aa%d7%95%d7%97-%d7%94%d7%a1%d7%91%d7%a8-%d7%94%d7%a2%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa/ Sat, 24 Jun 2023 12:50:25 +0000 https://chikung.co.il/?p=243 כשמתרגלים את תנועות הצ'י קונג. אנחנו רוצים להפוך את התנועות הנהדרות למעברים קסומים. לתנועה שתשנה את מצב התודעה שלי. הצ'י קונג ברמה הבריאותית הבסיסית שלו, הינו תרגיל פיזי, הכולל חיבור בין תנועה ונשימה. כל תנועה מתוך מאות ואף אלפי תנועות שנבנו והתפתחו במשך אלפי שנים, נועדו להזרים את הצ'י במרידיאנים ובמרכזי האנרגיה, לחזק את מערכות […]

הפוסט צ'י קונג עם לב פתוח – הסבר העקרונות הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>
כשמתרגלים את תנועות הצ'י קונג. אנחנו רוצים להפוך את התנועות הנהדרות למעברים קסומים. לתנועה שתשנה את מצב התודעה שלי. הצ'י קונג ברמה הבריאותית הבסיסית שלו, הינו תרגיל פיזי, הכולל חיבור בין תנועה ונשימה. כל תנועה מתוך מאות ואף אלפי תנועות שנבנו והתפתחו במשך אלפי שנים, נועדו להזרים את הצ'י במרידיאנים ובמרכזי האנרגיה, לחזק את מערכות הגוף השונות ואת תפקוד האיברים הפנימיים. זהו התרגול החיצוני בצ'י קונג המכונה ווי קונג.

גם תרגול בסיסי ביותר ללא הנחיה מעמיקה, יוביל חלק גדול מהאנשים לתחושה של רוגע, אנרגטיות וחיוניות. אבל אפשר וגם רצוי להעמיק, אל עבר התרגול הפנימי (ניי קונג). אל תרגול של תנועות ממקום של לב פתוח. כשאנו מתרגלים צ'י קונג ממצב תודעתי ופנימי של לב פתוח, התרגול הופך לקסם אמיתי, לשירה גופנית ותודעתית, לתרגול שמלווה אותי למשך זמן ארוך, למעבר קסום.
במהלך התרגול בבית הספר אנו עובדים על כל איכות בנפרד, כדי להבין ולהרגיש אותה בעוצמה גבוהה ובהמשך אפשר לאחד בין כמה איכויות ואף בין כולם:
שקט פנימי: בכדי להבין את המושג, ננסה להסתכל על הרעשים הפנימיים המלווים אותנו במרבית היום: טרדות ודאגות, כעסים, רצונות, אי נוחות פיזית, כאבים, רעשים חיצוניים (צפצוף מכונית), חוסר סיפוק, שפיטה וחוסר קבלה של דברים שונים, עייפות, רעב, וצרכים נוספים, פחדים, התלהבות, התרגשויות שונות, מחשבות סתמיות, חולי ועוד ועוד. למעשה הרגעים בהם אני נמצא בשקט פנימי הינם מועטים ביותר. יש אנשים שמרגישים אותם רק בחופשות, או בשקיעה, רק כשהם לבד, או רק עם אנשים מסוימים ובזמנים ייחודיים. ישנה אפשרות להעצים, להגביר ולהאריך את תחושת השקט הפנימי. הצ'י קונג ותרגולו כמדיטציה עם לב פתוח, יכולים ואמורים לבוא ממקום של שקט פנימי.

רוגע ושלווה: תחושה נעימה שמלווה את התרגול בלב פתוח. התחושה הבטוחה שהכל כרגע נעים, פשוט וזורם לטובתי. הרפיה גופנית, תרגילי שחרור שונים הקיימים בצ'י קונג שלנו וכניסה למצב פנימי מדיטטיבי, עוזרים לנו להגיע לתחושה זו.

הרמוניה עם הסביבה החיצונית: הצ'י קונג שהתפתח בעיקר על ידי הטאואיסטים, מתבסס בין השאר על הרמוניה של האדם עם הטבע והקוסמוס. כשמתרגלים צ'י קונג, מומלץ יותר לתרגל בחוץ ובעיקר במקומות בהם ישנה צמחיה, אשר עשירה יותר בצ'י. כשמתרגלים צ'י קונג בלב פתוח, אנו מחזקים את הקשר שלנו עם הסביבה החיצונית והופכים למעשה להיות אחד איתה. מתקיים חיבור מאוד מיוחד בתרגול, בו אנו לוקחים מכוחות ועוצמות הקיימים בעצים, באדמה, בשמיים ובשאר הצמחים.

לקחת את עצמנו ואת החיים פחות ברצינות: במהלך תרגול הצ'י קונג אנו מנסים להיות במצב תודעה קליל יותר. מרבית מהאנשים נוטים לקחת את החיים ואת עצמם ברצינות ולכך יש השלכות חיוביות ביותר. יחד עם זאת, ישנם רגעים ומצבים בהם אנו יכולים לשחרר ולהוריד מהכבדות. תרגול הצ'י קונג בלב פתוח מזמין אותנו לחוות את עצמנו במקום יותר ילדי, פחות מחושב ובשליטה, פשוט להיות.

נוכחות ושהייה ברגע הזה: המהות היותר עמוקה של התרגול שלנו מנסה מבעד לכל ההתכוננויות התודעתיות של הלב הפתוח, להגיע למקום שבו אני חווה את המציאות במלואה, עכשיו, ללא מחשבות. רק תנועת גוף ונשימה. התרגול הוא על פי עקרונות העבודה של הספר כוחו של הרגע הזה, של אקהרט טולה. תמיד אנו חוזרים לנסות כמה שיותר להחזיק ברגע הזה. תרגול הצ'י קונג מהווה את אחת האפשרויות הפשוטות ביותר לכניסה למצב תודעתי שכזה. הסיבה לכך הינה שהתנועה עצמה לוקחת חלק ניכר מתשומת הלב התודעתית, שמנפקת אנרגיה בדרך כלל לתהליכי חשיבה. יחד עם זאת הפשטות והחזרתיות של התנועות, מאפשרות לי להתאמץ פחות ולהשקיע את המאמץ, פחות בחלק הפיזי, ויותר בהנאה וההתרפקות של להיות בנוכחות.

הנאה ושמחה: בתרגול צ'י קונג אנו עובדים בשני מישורים. מישור אחד בו אנו עובדים ולומדים את התנועות, או חווים תנועה בעזרת תרגילים שונים ומגוונים. זהו מישור שבמהותו יכול להיות יותר טכני( כלומר פשוט לומדים מעשית איך לבצע את התנועות נכון, מבחינה גופנית).

כשאנו עובדים במישור השני של תרגול הסדרות ברצף, אנו מפסיקים לנסות ללטש או לשפר את התנועה שלנו. אנו עובדים עם המקום שבו התנועה "יושבת" ומרכזים את האנרגיה בתרגול, בשילוב של המצב התנועתי הקיים, עם שמחה והנאה, שתיים מאיכויות התרגול החשובות ביותר. כשאנו חותרים להנאה ולשמחה, התרגול הופך לחגיגה, למקום המרפא כאבים, מוריד מתחים, לתרגול ללא מאבק, או רצון להצטיין. פשוט ליהנות, לשמוח ולהיות מאושר מהקיים ומהתנועה הזורמת.

עוצמה פנימית: הצ'י קונג הוא תרגול שנועד ברמתו הפיזית לחזק את המערכות הגופניות ותפקוד האיברים הפנימיים שלנו. אחת מהאיכויות התודעתיות שלנו בתוך תרגול בלב פתוח, נוגעת בחיבור אל העצמי החזק שלי. עצמי זה נוגע באיכויות, כמו חוסן נפשי, ביטחון, איזון פנימי, תחושה של חוזק גופני, בעזרת החיבור לדאן טיין התחתון, נחישות, הוצאה של דברים אל הפועל, התקרקעות ואסרטיביות. על העוצמה הפנימית אנו עובדים בדרך כלל בתרגול של תנוחות הצ'י קונג המכונות זאן זהואנג, או עמידות עץ.

חיבור לאהבה: לא סתם קוראים לעבודה הפנימית פתיחה של הלב, או עבודה עם לב פתוח. זוהי המהות העוצמתית ביותר של התרגול שלנו. לתרגל מתוך אהבה ולעבר מקום שירפא ויחזק אותנו. הלב הפתוח, או במילים אחרות, תרגול ממקום של אהבה פנימה וכלפי חוץ, מלווה אותנו תמיד בתרגול. אהבה היא אחת מעוצמות הריפוי הגדולות ביותר. בימים בהם אנו מרגישים במתח כלשהו כתוצאה מפחד, דאגה, עצב… התרגול ממקום אוהב, מצליח במקרים רבים, לפוגג ואף להמיס לחלוטין את מקור הכאב. הצ'י קונג במסורתו, הושפע בעיקר מהטאואיזם ומהבודהיזם. הצ'י קונג המודרני מושפע כיום יותר מכל, מדרך האהבה האינסופית.

חיוך פנימי וחיצוני: את הצ'י קונג ברמה הגבוהה מומלץ לתרגל בליווי של חיוך. על האיכויות הבריאותיות של החיוך והעבודה עם החיוך הפנימי נכתב רבות על ידי המורה מנטאק צ'יה שהפיץ בעולם המערבי את העבודה עם העקרון הטאואיסטי של החיוך הפנימי. לצערנו, על אף שאנו מבינים את ההבדל בין אנשים עצובים לשמחים ואת הקשר הזה לבריאותנו, אנו לא מודעם לכוחו הרב של החיוך וחשיבותו למערכת העצבים ולתפקוד האיברים הפנימיים שלנו. גופנו הוא מעין מסנן הקולט באיבריו את תחושותינו, מחשבותינו ורגשותינו. המח הוא המנהל של הגוף, אם הוא מזניח את הפועלים (איברי הגוף) ומצבם, בסופו של דבר הם ימרדו.
את מרבית התרגול אנו מנסים לתרגל ממקום שבו אנו מחייכים. בהתחלה קצת במאמץ ובהמשך זה הופך לטבע שני של התרגול, כמו החיבור בין תנועה ונשימה.

חופש: היכולת שלנו להרגיש חופשיים תלויה במידה רבה ברמת המודעות שלנו. בעזרת עבודה בשיעורים, על מודעות גבוהה לדפוסי ההתנהגות שלנו, למחשבות, לרגשות ולרצונות שלנו, בשילוב עם טכניקות, כלים, מדיטציות ועבודות פנימיות, אנו מגבירים את אפשרויות הבחירה שלנו. אנו חופשיים יותר כשאנו בוחרים באמת מתוך מקום ער ולא על אוטומט. במקום הזה אנו מתקרבים עם התרגול, יותר ויותר אל החופש שלנו. תרגול הצ'י קונג מעצים את התחושה הטבעית, של להרגיש חופשי. את התנועה הזורמת, העדינה והפתוחה אנו מטבלים בהתכווננות תודעתית של חופש אינסופי.

בריאות: הכוונה בעבודה הפנימית על בריאות, מכוונת לחיבור ההדוק בין הגוף והנפש. הגוף שלנו מושפע על פי הרפואה הסינית ואף על פי חלק מהרפואה המערבית, מהרגשות, המחשבות והאמונות שלנו. המטרה של תרגול צ'י קונג עם לב פתוח, הינה לחזק, להבריא ואף לרפא את הנפש שלנו. חיזוק זה, בא על חשבון הקשיים הנפשיים שלנו, המתבטאים במתחים, דאגות לחצים, בזבוז אנרגיה על מחשבות שליליות ועוד. פתיחה של הלב עובדת על עיקרון יין ויאנג, ניגודים משלימים שבאים אחד על חשבון השני. כשיש חושך כל אור שיגיע יוריד באותה כמות את החושך. במספרים: אם יש לנו מאה אחוז חושך ונביא חמישה אחוז של אור, כמות החושך תרד לתשעים וחמש. ובשפת הצ'י קונג: ככל שאנו פותחים את הלב כך אנו מורידים את מפלס המתחים והלחצים.
כשאנו פותחים את הלב באספקט הבריאותי, אנחנו עובדים עם הדימיון, עבודה בעלת כח רב. אנו מדמיינים, או מחזקים את התחושה הפנימית שהגוף שלנו חזק, בריא, בהרמוניה, שכל איבר בגוף פועל באיזון מושלם עם המערכת, שתאי הגוף, השרירים, העצמות וכלי הדם בתנועה ובזרימה. שהכל פועל בנפלאות כפי שהוא אמור לפעול.

הפוסט צ'י קונג עם לב פתוח – הסבר העקרונות הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>
על הצלחה בלימודי קונג פו https://chikung.co.il/%d7%a2%d7%9c-%d7%94%d7%a6%d7%9c%d7%97%d7%94-%d7%91%d7%9c%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%93%d7%99-%d7%a7%d7%95%d7%a0%d7%92-%d7%a4%d7%95/ Sat, 24 Jun 2023 12:49:59 +0000 https://chikung.co.il/?p=242 על הצלחה – יום ראשון 14.03.10 בשיעורים אנו לומדים קונג פו, כלומר, אמנות הלמידה. עבודה עם הצלחה במישור הרחב מהווה מרכיב חשוב מתוך כישורי הלמידה שאנו רוחשים. מה היא הצלחה במסגרת לימודי הקונג פו? תהליך מתמשך שמתחיל בניסיון ובדרך כלל בניסיונות. תהליך שכולל בתוכו השתתפות פעילה של המבצע. הצלחה ברמה גבוהה כוללת בתוכה התכווננות בעשייה. הצלחה […]

הפוסט על הצלחה בלימודי קונג פו הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>
על הצלחה – יום ראשון 14.03.10

בשיעורים אנו לומדים קונג פו, כלומר, אמנות הלמידה.

עבודה עם הצלחה במישור הרחב מהווה מרכיב חשוב מתוך כישורי הלמידה שאנו רוחשים.

מה היא הצלחה במסגרת לימודי הקונג פו?

תהליך מתמשך שמתחיל בניסיון ובדרך כלל בניסיונות.

תהליך שכולל בתוכו השתתפות פעילה של המבצע.

הצלחה ברמה גבוהה כוללת בתוכה התכווננות בעשייה.

הצלחה היא ה"דרך" שלוא דווקא הגיעה לסיומה.

הצלחה קשורה במה שאני מגדיר כהצלחה.

ההצלחה מתבטאת ברגע בו אני נותן פידבק חיובי לעצמי או לזולתי, היכולת לתת פידבקים כאלו אינה מובנת מאליה וניתן להשתפר בה בקלות.

עם הצלחה אפשר לעבוד כסביבת עבודה וכטכניקת למידה: למשל בעבודת זוגות כמו הזזות או כתפיים, לראות הצלחה גם כשהזיזו אותי וגם כשאני מזיז.

כטכניקת למידה: מנסה לתת לעצמי מטרות ולהגיד בקול הצלחתי, כשמטרה הושגה. מטרות אפשריות: לנסות להנות, להבריא את הגוף, להתחזק, להתגמש…

ההצלחה קשורה בהגדרה שנתתי לה, כך שכישלון בעיני מישהו אחד עשוי להחשב כהצלחה בעיני. דוגמה: התחלתי ללמוד משהו שזיהיתי שאינו מתאים לי. אני מפסיק את לימודי. בעיני זו יכולה להיות ההצלחה שבעשייה של מה שטוב לי ואי היכנעות לפחדים, למשל, שאחרים יראו במעשה זה כישלון.

כל תהליך למידה חופן בתוכו עשרות ואף מאות הצלחות קטנות וגדולות. אין תהליך למידה ללא הצלחות, היכולת לראות אותן היא החשובה והחיונית לתהליך למידה מעצים.

ישנם אנשים מצליחנים שלא רואים עצמם ככאלו (את בטח מכירה כלפחות אדם אחד כזה). אתה מוזמן להתחיל לראות את עצמך כמצליחן, לסמן לעצמך מסלולים להצלחה, לעקוב, לטפח ולשים לב להצלחותייך, מה שלא יהיה זה בטוח יהיה נעים.

שני תרגילים פשוטים לעבודה עם הצלחה:

1. נסה פשוט לראות הצלחות שלך בכל תחומי החיים מהילדות. החל מדברים קטנים ופשוטים כמו סיום בית הספר וכלה בהצטיינויות יחודיות לך. שיתוף עם אדם אחר תעצים את התרגיל.

2. שתפי אדם אחר בהצלחות של דברים שעדיין לא השלמת. למשל: הצלחתי להגיע לרמת שיחה ברמה גבוהה בספרדית (במציאות הנוכחית אני רק יודעת כמה מילים בודדות). התרגיל יעזור לך בין השאר לראות במה את מעוניינת להצליח ואיך זה ירגיש כשזה יקרה.

בהצלחה

הפוסט על הצלחה בלימודי קונג פו הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>
עוד קצת על אמנות החופש, או, תרגילים קטנים ליצירת חופש https://chikung.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%93-%d7%a7%d7%a6%d7%aa-%d7%a2%d7%9c-%d7%90%d7%9e%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%97%d7%95%d7%a4%d7%a9-%d7%90%d7%95-%d7%aa%d7%a8%d7%92%d7%99%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%a7%d7%98%d7%a0%d7%99/ Sat, 24 Jun 2023 12:49:34 +0000 https://chikung.co.il/?p=241 אחד מהמרכיבים המרכזיים של עבודה עם חופש הוא השימוש ביכולת הבחירה שלי. אותה יכולת קיימת כמעט בכל רגע. הרי כמעט בכל רגע אני יכול לבחור את תנוחת הגוף שלי, מה לשתות, מה ללבוש… בעזרת למידה ומודעות ניתן גם לבחור איך לחשוב, להתייחס לעצמי ולאחרים, כיצד לבחור בהתאם לרצונות שלי… אמן חופש הוא אדם שבראש ובראשונה […]

הפוסט עוד קצת על אמנות החופש, או, תרגילים קטנים ליצירת חופש הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>
אחד מהמרכיבים המרכזיים של עבודה עם חופש הוא השימוש ביכולת הבחירה שלי. אותה יכולת קיימת כמעט בכל רגע. הרי כמעט בכל רגע אני יכול לבחור את תנוחת הגוף שלי, מה לשתות, מה ללבוש… בעזרת למידה ומודעות ניתן גם לבחור איך לחשוב, להתייחס לעצמי ולאחרים, כיצד לבחור בהתאם לרצונות שלי…

אמן חופש הוא אדם שבראש ובראשונה מחזיק במודעות שהוא רוצה להיות חופשי, או במצב בו הוא יותר חופשי ממצבו הנוכחי.

אני אציע פה כמה תרגילים קטנים הכוללים עבודה עם אפשרויות בחירה בשילוב עבודת מודעות.

תחילה נזהה מסגרות בהן אנו נמצאים. למשל, עבודה, זוגיות, משפחה, שהייה במכונית, לימודים ותחביבים שונים…

בשלב הבא ננסה לזהות את הבחירה שלי להיות במסגרת הזו. גם אם בחירה זו אינה ישירה. למשל, אני לא עובד רק מתוך הבחירה לעבוד, אלא כדי להתחבר לבחירה המשנית של שימוש בכסף שעבודה מספקת. זאת, מאפשרת לי ליצור רווחה כלכלית, למרות שבעבודה עצמה ישנם חלקים פחות מהנים, בחלקם אף משעממים או אפילו מעצבנים.

עכשיו, נבחר מסגרת אחת שבה אני מרגיש שישנם כבלים שיוצרים תחושה של חסימה, שעוצרת אותי או מפריעה לי.

אני מסתכל על התמונה הגדולה, העכשווית. איך הגעתי מראש למסגרת זו. איפה הייתה הבחירה שלי, איפה כיום בתוך המסגרת אני מרגיש חופשי.

אחרי שסרקתי את המציאות עד הרגע הנוכחי, אני מתחיל לעבוד עם העתיד לבוא. אני בודק, מה אני יכול מרגע זה לבצע מבחינה מעשית בכדי להגביר את תחושת החופש, תוך התקשרות לבחירות הטבעיות שלי, לרצונות שלי, לאהבות, לתשוקות, לשמחה שלי. חיבור לכל אלו יוכל להגביר את תחושת החופש.

אני עובר להתבונן במחשבות, ברצונות, בתסכולים, בהתניות, דעות וביקורת שיש לי לגבי נושאים שונים בתוך המסגרת. אני מנסה לכוון אותן למקום שמרגיש לי חופשי יותר. הנה כמה דוגמאות לסיטואציה אפשרית. כמובן שאפשר בקלות להמיר את התרגולים גם לשימוש בדוגמאות שונות:

יש לי מחשבה לגבי מישהי שעובדת איתי, (נקרא לה שירה). עמדתי הפנימית היא ששירה הינה אדם לא סבלני ומעצבן.

(כאן אציין ולא ארחיב, שראשית, אנו עובדים עם מילים, אלו יוצרים מחשבות, שמובילות לעמדה פנימית)

מכאן אני מתחיל בעבודות שונות עם אותה עמדה פנימית שיש לי לגבי שירה (שיכולה לייצג קולגה, בוס, נורמה חברתית מקובלת, או כל חוסר סיפוק), שיוצרת אצלי מחסום ביני לבין תחושת החופש במסגרת העבודה. זאת נעשה על ידי עבודה עם מחשבות, שפיטה ואמונות:

עובד עם השאלה: האם אני באמת בטוח ששירה בן אדם לא סבלני ומעצבן, באופן כללי? אולי זאת עמדה פנימית שיצרתי בתוכי ממזמן והפסקתי כבר לבחון את זה נכון להיום בכנות. אולי פשוט נח לי להיות מקובע עם הביקורת הזו, אם חוסר הנוחות, אפילו עם הרחמים העצמיים שעמדה זו מאפשרת?

עובד עם המשפט: שירה היא אדם סבלני שגורם לי לתחושה נעימה.

או המשפט: שירה היא כמו כל בן אדם, בעלת יתרונות וחסרונות, לפעמים היא מעצבנת אותי אבל היא גם (למשל עובדת טובה, מנומסת…)

מנסח רשימה של כל המעלות של שירה.

מנסה לעבוד עם קבלה: לקבל את שירה כמו שהיא.

שירה היא לא הסיבה שבאתי לעבוד פה, באתי לעבוד פה כי…

עבודה עם המשפט: הכל פשוט וזורם לטובתי.

מנסה להשתחרר ממחשבות מטרידות לגבי שירה. נפרד מהכבל שקושר אותי למחשבות האלו.

בשלב הבא בודק מה יכול להפוך אותי ליותר חופשי.

אחת הדרכים הפשוטות היא בתוך סיטואציות שונות להתנסות בדברים שאני רוצה לעשות. לאט ובעדינות אני מנסה להשתחרר מכבלים כמו: מה יגידו עלי אנשים, או אפילו, מה אני חושב על זה. אני פועל בפשטות מתוך התחברות לבחירות ולרצונות שלי, לשמחה שבי ולמה שעושה לי טוב.

אפשרות מסכמת נוספת: חיבור ליצירתיות שקיימת בי. לאותו מקום שרואה שישנם אפשרויות שונות ומגוונות, להסתכל ולעבוד באופן נפרד עם כל סיטואציה לגופה. אותו חיבור דורש שימוש ביכולות שונות כמו מודעות, היכרות עם עצמי, קבלה של עצמי לגבי מה שטוב לי, התחברות לאפשרויות הבחירה ורצון אמיתי לשפר את מצבי.

בהצלחה!!!

הפוסט עוד קצת על אמנות החופש, או, תרגילים קטנים ליצירת חופש הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>
מעברים קסומים https://chikung.co.il/%d7%9e%d7%a2%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a7%d7%a1%d7%95%d7%9e%d7%99%d7%9d/ Sat, 24 Jun 2023 12:49:15 +0000 https://chikung.co.il/?p=240 כל תנועה שאנו עושים מחוללת אפקט כלשהו עלינו, כמו שאבן נזרקת למים יוצרת סביבה גלים הניתנים לראייה. רבות מהתנועות הימיומיות שלנו יוצרות אפקטים קבועים, המצטברים לכלל השפעה תמידית ורבת עוצמה על חיינו. יש אנשים המסוגלים לראות את האפקטים הללו על עצמם ועל אחרים. אנשים כאלו מסוגלים לרכוש בהדרגה, את היכולת להדריך את עצמם ואחרים בנבכי […]

הפוסט מעברים קסומים הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>
כל תנועה שאנו עושים מחוללת אפקט כלשהו עלינו, כמו שאבן נזרקת למים יוצרת סביבה גלים הניתנים לראייה.

רבות מהתנועות הימיומיות שלנו יוצרות אפקטים קבועים, המצטברים לכלל השפעה תמידית ורבת עוצמה על חיינו.

יש אנשים המסוגלים לראות את האפקטים הללו על עצמם ועל אחרים. אנשים כאלו מסוגלים לרכוש בהדרגה, את היכולת להדריך את עצמם ואחרים בנבכי ה"מעברים הקסומים"

"מעברים קסומים" הינם השימוש בסדרות קבועות של תנועות היוצרות שינוי עמוק ומהותי אצל האדם המבצע אותם, עד כדי כך שהשם "סדרה של תנועות" איננו הולם אותו ומוטב לכנותו "מעבר קסום". תיאורטית ניתן לפלס "מעבר קסום" מכל מקום לכל מקום: ממחלה לבריאות ומבריאות לבריאות על, מדיכאון לשיוויון נפש ומשוויון נפש לאושר, מפחד לשלווה ומשלווה לאהבה.

אמן קונג פו מסוגל לראות את המעברים הקסומים של עצמו ושל זולתו ולעשות בהם שימוש נכון. ראייתו פשוט מסוגלת לחשוף עבורו ועבור זולתו את המעברים הקסומים הדרושים.

למעשה הקונג פו נולד בזכות מעברים קסומים שפותחו על ידי בודהידארמה. אחד המעברים הקסומים המפורסמים ביותר בהיסטוריה של הקונג פו הינו "פורמת חמשת החיות". במהלך הלימודים אנו לומדים גם מעברים קסומים מתוך הצ'י קונג המהווים את הבסיס לתנועת הלחימה של הקונג פו.

מעברים קסומים אלה אפשרו לנזירי שאולין לשנות עצמם ולהכשיר את עצמם להפוך ליולדי ומיילדי הקונג פו.

חלקם של המעברים הקסומים בלימודים בצ'י קונג פו

יש כלים אשר אין להם תחליף הולם. המדיטציה הינה כלי כזה וגם המעברים הקסומים הינם כלי כזה. המדיטציה הכרחית לצורך הגברת המודעות וטיפוחה. המעברים הקסומים אינם מצטיינים כמו המדיטציה בהגשמת תכלית זו , אך הם מאפשרים הרבה יותר מן המדיטציה לגבש ולארגן את חייו של הפרט לכלל מערכת גמישה ועוצמיתית.

המעברים הקסומים משלימים את המדיטציה. בלי המעברים הקסומים זקוק הפרט ללא הרף הכוונה, להדרכה ולאישורים. המעברים הקסומים מעניקים למתרגל את הגמישות, הזרימה, היוזמה והביטחון בחיבור שלו ליקום. הוא מסוגל לשנות את תפישתו בקלות, לקבל החלטות ולבצע אותן, לשמור על זרימתו ועל בריאותו ולקחת אחריות על כל הרבדים של התנהגותו השוטפת.

המעברים הקסומים שומרים על בריאותו של המתרגל באופן טבעי ופשוט, כאילו אין דבר קל מזה. יותר מכך, המעברים הקסומים גורמים לכך שכל האנרגיה האישית של המתרגל תוסט אל תוך ליבם של חייו, אל תוך עצמו, אל תוך ה"כאן ועכשיו". מצטיינם בכך הם תרגילי הצ'י קונג וברמה גבוהה יותר הופכת כל תנועה ואף מעבר מתנועה לתנועה אחרת למעבר קסום.

מי שמתרגל מעברים קסומים מוכרח לעשות משהו עם האנרגיה הזאת שלו. אם חייו "נורמלים" ו"שגרתיים" הוא עלול אפילו לחוות אנרגיה זו כהפרעה מיותרת. אם חייו מכוונים להגשמה של מטרה מורכבת ומסובכת, כמו כמו חתירה אל עבר מיצוי משמעותי של חייו, הופכת תוספת זו של אנרגיה למתנה יקרה מפז. זו, מסייעת לו כמעט באופן אוטמטי לגבש את מאמציו ולהביא להרמוניה בין החלטותיו, פעילותיו ומערכת אמונותיו.

מי שמתרגל מעברים קסומים לא יכול להיות מקובע, המעברים הקסומים מרעננים את תפיסתו ואת אמונותיו ומעניקים לו התלהבות ומוטיבציה. במצב זה, הוא נוטה לזכור למה הוא עושה מה שהוא עושה ולשאול את עצמו אם הוא עושה את זה כראוי או שמא מוטב לו לבחור בדרך אחרת. ומשיש לו תשובה, הוא פועל ליישומה, בלי שהיות.

הפוסט מעברים קסומים הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>
מהי מדיטציה? https://chikung.co.il/%d7%9e%d7%94%d7%99-%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%98%d7%a6%d7%99%d7%94/ Sat, 24 Jun 2023 12:48:54 +0000 https://chikung.co.il/?p=239 מדיטציה בפשטות הינה עבודה פנימית מודעת, שיכולה להתבצע תוך כדי עבודה חיצונית (תנועה) או בלעדיה. במקרים רבים, אך לא תמיד, עומדת מאחורי התרגול מטרה או מטרות מסוימות. המדיטציה מביאה את המתרגל למצב תודעה שונה מזה השכיח בהתנהגות היום יומית. יכולות תודעתיות כמו חישה, הבנה וקליטה מגיעות לרמות גבוהות בהרבה מהמצב הרגיל.למדיטציה אין כמעט גבולות והגבלות, […]

הפוסט מהי מדיטציה? הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>

מדיטציה בפשטות הינה עבודה פנימית מודעת, שיכולה להתבצע תוך כדי עבודה חיצונית (תנועה) או בלעדיה. במקרים רבים, אך לא תמיד, עומדת מאחורי התרגול מטרה או מטרות מסוימות.

המדיטציה מביאה את המתרגל למצב תודעה שונה מזה השכיח בהתנהגות היום יומית.

יכולות תודעתיות כמו חישה, הבנה וקליטה מגיעות לרמות גבוהות בהרבה מהמצב הרגיל.
למדיטציה אין כמעט גבולות והגבלות, למרות שישנם כאלו הדבקים בדרך מסוימת ותוחמים אותה בחוקים. ניתן לתרגל במקום שקט, בטמפרטורה נעימה, תפאורה ואווירה מיוחדת ובבגדים מלטפים ונעימים. ואפשר גם אחרת. דומה שאפשר לתרגל מדיטציה בכל מקום זמן וצורה שנבחר: במקום סגור, בחוץ, בים, בישיבה, בעמידה, בהליכה, תוך ריקוד, שירה, בישול או שחייה. כל בגד שנבחר יוכל להתאים ובעיניים פקוחות או עצומות…

היכולת למדוט בכל דרך אפשרית פתוחה בפנינו. טכניקה מצוינת לביצוע יעיל של מדיטציה באופן עצמאי (לאחר שכבר צברתם ניסיון) היא בפשטות לדעת שאתם נכנסים לתוך תרגול. מרכיב מהותי של המדיטציה הוא המודעות. השפעה חזקה תיווצר מתוך התכוננות ומודעות לכך שאנו נמצאים בתהליך או עבודה, בתוך תרגול.

המדיטציה היא גם תרגיל ריכוז. קשה לחשוב על מדיטציה של תשפר יכולות ריכוז ובמקביל שלא תדרוש מאיתנו להיות מרוכזים.
בזמן המדיטציה אנו יכולים לכוון את יכולות הריכוז שלנו פנימה. אל תוך הנפש, אל תוך התודעה, אל ההוויה הפנימית שלנו.
אנו יכולים גם לכוון את יכולת הריכוז שלנו להתבוננות החוצה, אל הסביבה החיצונית, שכוללת את הטבע, מבנים, עוברי אורח וחיות.
ואפשר גם לשלב בין תרגול הכולל ריכוז פנימה והחוצה.

כמורה לתנועה אני נהנה להשתעשע בהקבלה שבין תנועה למדיטציה.
התנועה היא התעמלות לגופנו. היא מעצבת, מגמישה ופותחת אותו לרעיונות ותבניות חדשות. היא מנסה לשפר את אברי הגוף הפנימיים והחיצוניים, השרירים, הרקמות, כל הדם, המפרקים והשרירים…

המדיטציה היא ההתעמלות לתודעה, לנפש ולמוח שלנו. היא מנסה לשפר את השליטה וההתבוננות במחשבות, בדמיון, בתחושות, בנשימה ובקבלה…

ניתן לבצע חלוקה מלאכותית בין שני מרכיבים מרכזיים של המדיטציה. אלו משתלבים אחד בשני בתוך התרגול:

התבוננות:
בחלקים ואף בתרגילי מדיטציה מלאים אנו משתמשים בהתבוננות, כאילו מהצד, בצורה פאסיבית. יש לנו את האפשרות להשקיף ולא להתערב : במחשבות, ברגשות, בתחושות, ביופי, בחיים ובנשימה שלנו ואף של אנשים אנשים אחרים.
בהתבוננות אנו מנסים שלא להתערב במידע שמגיע אל התודעה. אנו אפילו יכולים פיזית להיות אקטיביים (למשל תרגול בהליכה) אבל ההתבוננות היא פאסיבית. בתרגול כזה אנו יכולים להשתמש בטכניקה בה אנו כאילו עומדים מחוץ לגוף שלנו וכמו חוקרים מנסים לדלות את המידע שעולה בראשנו.
ההתבוננות עוזרת לנו בין השאר למצוא תשובות לבעיות שעולות, לתקשר עם חלקים נסתרים בתודעה ולגלות אמיתות חבויות.

פעולה:
תרגילים אחרים ידגישם במלואם או בחלקם את הצד הפעיל, בו בעזרת התודעה אנו מבקשים לבצע שינוי פנימי כלשהו. בדומה להתבוננות, אנו עשויים פיזית להיות בכל תנוחה או פעילות, כל עוד היא משרתת אותנו ביעילות בתרגול. בפעולה, ננסה ליצור שינויים מודעים ומכוונים בעזרת התרגיל. לדוגמה: הגברה של מצב המנוחה (בעזרת הרפיה), טיפוח עצמי (ריכוז, הקניית ביטחון ושלווה…) וריפוי עצמי פיזי ונפשי.
את ה"פעולה" אנו מבצעים כאשר אנו למשל מנתבים את המחשבה במכוון למקומות שנבחר. הנה דוגמה קטנטנה שאולי תפשט את הרעיון: ניתוב של המחשבה במכוון רק לאנשים או מצבים שגורמים לי להרגיש טוב . אפילו תרגול מאוד בסיסי שכזה, לאחר דקה של ריכוז ישנה את ההרגשה והתחושות במערכת שלנו, ככל הנראה בצורה חיובית.

הפוסט מהי מדיטציה? הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>
מה אני לומד בשיעורי הקונג פו https://chikung.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%9c%d7%95%d7%9e%d7%93-%d7%91%d7%a9%d7%99%d7%a2%d7%95%d7%a8%d7%99-%d7%94%d7%a7%d7%95%d7%a0%d7%92-%d7%a4%d7%95/ Sat, 24 Jun 2023 12:48:14 +0000 https://chikung.co.il/?p=238 הנה משהו שהתלמיד המופלא כפיר כתב לגבי מה שהוא לומד בקונג פו, לאחר שלושה חודשי הלימוד הראשונים. מעניין לראות איך תיראה הרשימה בעוד שנה: ראייה מרחביתהסתגלות למצב חדשפתיחותגמישות פיזיתגמישות מנטאליתהתוודעות לרצונותהשגת מודעות עצמית גבוהה יותררכישת טכניקות (עבודה פנימית)רשימת טכניקות (עבודה פיזית-שימוש בגוף על מנת להשיג כח ועוצמה העוזרות להשגת המטרה, נחישות)צמצום בלבול, מחשבות ללא הרף, […]

הפוסט מה אני לומד בשיעורי הקונג פו הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>
הנה משהו שהתלמיד המופלא כפיר כתב לגבי מה שהוא לומד בקונג פו, לאחר שלושה חודשי הלימוד הראשונים. מעניין לראות איך תיראה הרשימה בעוד שנה:

ראייה מרחבית
הסתגלות למצב חדש
פתיחות
גמישות פיזית
גמישות מנטאלית
התוודעות לרצונות
השגת מודעות עצמית גבוהה יותר
רכישת טכניקות (עבודה פנימית)
רשימת טכניקות (עבודה פיזית-שימוש בגוף על מנת להשיג כח ועוצמה העוזרות להשגת המטרה, נחישות)
צמצום בלבול, מחשבות ללא הרף, ערפול ומתוך כך התמקדות במטרה.
רכישת יכולות העוזרות לנו להתמקד במטרות שאנו בוחרים להציב לעצמנו
שיפור מצב בריאותי
שיפור מצב נפשי
שיפור יכולות התמודדות עם קושי (פיזי ומנטאלי)
רכישת יכולות ללמד את האחר בצורה טובה, נכונה ובריאה יותר
רכישת יכולות למידה שבאים לידי ביטוי גם בחיים. שיפור יכולות בכל רובד בחיים (בישול, נגרות, סריגה, ובעצם כל דבר שאנו עושים על מנת לבצע אותו בצורה שהכי קרובה לשלמות)
חישת הגוף בצורה עמוקה יותר.
השגת הנאה מרובה בכל מה שאנו עושים
רכישת יכולות הגנה עצמית
רכישת יכולת לחימה בקרב ומחוצה לו (להיות פייטר, קילר)
שיפור מערכות פנימיות בגוף
רכישת כח, עוצמה, כח סיבולת, כח נפשי
ראייה אל עבר העתיד מתוך ידיעה פנימית שאני יכול לעשות כל מה שארצה להגשים
רכישת יכולות חשיבה מגוונת (רחב אופקים)
שיפור הזיכרון

הפוסט מה אני לומד בשיעורי הקונג פו הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>
מדיטציות לטיפוח עצמי הנלמדות במהלך הקורס https://chikung.co.il/%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%98%d7%a6%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%98%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%97-%d7%a2%d7%a6%d7%9e%d7%99-%d7%94%d7%a0%d7%9c%d7%9e%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%9e%d7%94%d7%9c%d7%9a-%d7%94%d7%a7/ Sat, 24 Jun 2023 12:47:52 +0000 https://chikung.co.il/?p=237 טיפוח יכולות רגשיות: להיות רגיש יותר לעצמי, לאחרים ולסביבה. שיפור יכולות מנטליות: שיפור הזיכרון, הריכוז, שימוש מועצם בדמיון. פיתוח החושים: בעיקר תרגילים שמפתחים את הראייה, השמיעה וחוש המישוש. פיתוח של כישרונות חבויים: אנו לומדים להתנסות בכל אימון בדברים רבים ושונים ומאבדים לאט לאט את הפחד מלהיכשל. עולמות חדשים נפתחים לנו ואיתם הרצון לפתח כישרונות נסתרים. גילוי עצמי: אנו מתרגלים עבודות […]

הפוסט מדיטציות לטיפוח עצמי הנלמדות במהלך הקורס הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>
טיפוח יכולות רגשיות: להיות רגיש יותר לעצמי, לאחרים ולסביבה.

שיפור יכולות מנטליות: שיפור הזיכרון, הריכוז, שימוש מועצם בדמיון.

פיתוח החושים: בעיקר תרגילים שמפתחים את הראייה, השמיעה וחוש המישוש.

פיתוח של כישרונות חבויים: אנו לומדים להתנסות בכל אימון בדברים רבים ושונים ומאבדים לאט לאט את הפחד מלהיכשל. עולמות חדשים נפתחים לנו ואיתם הרצון לפתח כישרונות נסתרים.

גילוי עצמי: אנו מתרגלים עבודות פנימיות בהם אנו מגלים מה ומי אנחנו, באיזו דרך אנו מעוניינים ללכת, לאן אנו רוצים להגיע, באיזו צורה נעדיף לצעוד, ומי הם האנשים שנעדיף שיצטרפו למסע שלנו.

הגשמת חלומות: ישנם תרגילים שמיועדים לקדם אותנו לכיוון של הגשמת החלומות שלנו. תרגול קונג פו נותן לנו כלים רבים להאמין ביכולות שלנו וגם לנצל אותם בצורה שאולי לא היינו מאמינים שנוכל. טכניקות למידה מלוות תרגילים אלו.

בריאות וריפוי עצמי: אנו לומדים כיצד להבריא ואף לרפא את הגוף והנפש שלנו.

מנוחה והרפיה: מתרגלים כיצד להרפות ולשחרר את עצמנו מלחצים, כעסים וממנהגים כשפיטה והלקאה עצמית.

שינוי מצבי רוח: בעזרת תרגול עקבי נוכל להגיע למצב בו ניתן בקלילות לשנות את מצב רוחנו. למשל, אם קמנו עצבניים וכעוסים, במהרה נוכל להמיר את מצב רוחנו לשמחים, מרוצים ונינוחים.

הפוסט מדיטציות לטיפוח עצמי הנלמדות במהלך הקורס הופיע לראשונה ב-צ׳יקונג.

]]>