דאן טיאן

דאן טיין הינו מושג סיני המתייחס למרכז אנרגטי הממוקם שניים עד שלושה סנטימטרים מתחת לטבור, בין הבטן לגב.
הדאן טיין המכונה גם ים הצ'י, ממוקם באזור האגן ומהווה את מרכז שיווי המשקל שלנו. יש לו תפקודים פיזיולוגיים, אנרגטיים ונפשיים, המתבטאים בתרגול צ'י קונג ובחיי היום יום.

האגן הינו מרכז הכובד של הגוף, ממנו נוצרים חיים, בו נמצאים אמצעי הרוויה וממנו יוצא התינוק לעולם. חשיבותו הינה עצומה לכל תנועה, ובכל זאת במשך שנים למדנו להצניע ואף לחסום תנועתיות באזור זה. מרבית האנשים לא יודעים להפעיל אותו ולהשתמש בו ביעלות.
תנועת צ'י קונג נכונה מתחילה מן האגן. אנשים רבים לא מפעילים את האגן בתנועתם ובכך יוצרים יותר מאמץ על שרירי פלג ההגוף העליון. תנועה נכונה של האגן מחלקת את הנטל בהנעת הגוף ויכולה לעזור לכאבי גב, כתפיים וצוואר.

בתרגול הצ'י קונג, הקונג פו ואמנויות תנועה ולחימה משתמשים באגן כיוזם התנועה, ציר הגוף המרכזי. כתוצאה, אין שימוש מבוזבז של שרירים ואנרגיה נחסכת. זהו חוק המאמץ המזערי.

לא פחות חשוב מכך, השימוש באגן מעורר את המרכז האנרגטי דאן טיאן, איזור זה מתואר ככדור אנרגיה השואב ושולח צ'י אל איברי הגוף.
בסוף תרגול של תנועות וסדרות צ'י קונג, מרכזים את הצ'י באזור הדאן טיין. תרגול הצ'י קונג מזרים בכל הגוף אנרגיה רבה מאוד ולעיתים יכול להביא לעודף של צ'י באזורים שונים בגוף. איסוף הצ'י בסוף התרגול, אל הדאן טיין חיוני מאוד בכדי לשמור על איזון כמות הצ'י בגוף.
אזור הדאן טיין מסוגל להכיל את הצ'י. כשהוא מתמלא, הצ'י זורם ממנו אל המרידיאנים.

שלושה דאן טיינים

בדרך כלל כשמתייחסים לדאן טיין ללא ציון של מיקום מדויק, מתכוונים לדאן טיין התחתון. אם זאת, קיימים עוד שני מרכזי אנרגיה המכונים דאן טיין.
השני, הוא הדאן טיין האמצאי הממוקם באיזור בית החזה. בין החזה לגב העליון.
השלישי, הדאן טיין העליון, הממוקם במרכז הראש בקו של העין השלישית, בין הגבות. למידע נוסף על שלושת הדאן טיינים, פשוט לחץ על הכותרת שלושה דאן טיינים.

מידע נוסף לגבי האופן בו אנו מרכזים את הצ'י באזור הדאן טיאן, מתוך תשובה שעניתי לתלמידה בפורום:
/content.php?id=39